Sluit menu

ibis Styles Han-sur-Lesse wordt Mercure Han-sur-Lesse

2018-10-16

We zijn trots u aan te kondigen dat er vorige week een akkoord is gesloten met Accor Group waarbij het hotel Château de la Lesse in Han-sur-Lesse geëxploiteerd zal worden onder het merk Mercure en niet een ibis Styles hotel wordt. Dit wilt zeggen dat het ook een 4*sterren hotel zal worden.
Wij zijn van mening dat Accor/Mercure, naast de klassieke hoteluitbating, meer knowhow en ervaring heeft in het aantrekken van bedrijven en organiseren van events, wat de opbrengsten van het hotel en de eigenaars enkel ten goede kan komen.

Eerstesteenlegging ibis Styles Château-de-la-Lesse hotel in Han-sur-Lesse

2018-10-05

Op 1 oktober 2018 werd de symbolische eerststeenlegging van het ibis hotel in Han-sur-lesse bijgewoond door minister van Mobiliteit François Bellot (MR), Corine Mullens, waarnemend burgemeester van Rochefort (MR-IC), Brigitte Malou, CEO van de Grotten van Han en Thomas Lecluse, CEO van Bricks and Leisure. Het hotel telt 117 kamers waarvan 48 familiesuites en opent volgens de planning midden 2020 zijn deuren. Deze eerstesteenlegging werd ook opgepik in de pers: Lees het artikel

Investeren in dit ambiteuze project is nog steeds mogelijk: Ontdek het project 

Belgische hotelmarkt verrassend snel hersteld van de gevolgen van de aanslagen in 2016

2018-10-01

De Belgische hotelmarkt zit weer in de lift na de aanslagen in Brussel in 2016. Dit blijkt uit het jaarlijkse HOSTA rapport van adviesbureua Horwath HTL. De bezettingsgraad, die in 2017 sterk was gedaald, is weer terug op het niveau van voor de aanslagen. Ook de gemiddelde kamerprijzen laten weer een stijging zien. 

De bezettingsgraad van de hotels in België is gestegen van 66,1% in 2016 tot in 71,7% in 2017, zo blijkt uit de analyse van Horwath HTL. Vóór de aanslagen, in 2015, was de bezettingsgraad nog 72,8%. In 2018 stijgt de bezettingsgraad naar verwachting verder door naar 73,6%. (Bron: www.hospitality-management.nl)

Uit cijfers van 2017 blijkt dat hotelvastgoed één van de meest inflatiebestendige vastgoedbeleggingen is

2018-09-24

Per beschikbare kamer hebben hotelgasten gemiddeld 6,6% meer betaald in 2017 dan in 2016. Dat is het beste bewijs dat hotelvastgoed één van de meest inflatiebestendige vastgoedbeleggingen is.

Ter vergelijking: in seniorenvastgoed is de prijs bijna niet gestegen want de pensioenen zijn niet gestegen. In klassiek vastgoed is de stijging slechts 2% geweest want dit is wettelijk geregeld met de index.

Hotels maken in Nederland met €59 per kamer per dag hoogste winst ooit

2018-09-13

De Nederlandse hotels hebben nooit eerder zo’n topjaar gedraaid als in 2017. De omzetten, winsten, bezettingsgraden en de kamerprijzen blijven maar stijgen en pieken tegen historisch hoge niveaus aan. Dat blijkt uit het HOSTA 2018 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat eerder deze week naar buiten kwam. Het winstpercentage steeg gemiddeld naar 40,5%. Omgerekend is dit €59 per hotelkamer per nacht. Uitstekend nieuws voor de hotelvastgoedmarkt! (Bron: Vastgoed Journaal) 

Radisson Blu Balmoral in Spa haalt een bezettingsgraad van 82% in de maand augustus

2018-09-04

Het Radisson Blu Balmoral hotel in Spa haalde een bezettingsgraad van 82% in de maand augustus!
De provincie Luik doet het traditioneel heel sterk in augustus dankzij de Formule 1, dat nu reeds verzekerd is tot in 2021.

Geslaagd Formule 1 weekend voor het Radisson Blu Balmoral hotel in Spa

2018-08-29

Het Formule 1 circus streek afgelopen weekend neer aan het circuit van Spa-Francorchamps. Naar jaarlijkse gewoonte is dit ook een druk weekend voor ons Radisson Blu Balmoral hotel in Spa, dat maar liefst 5 dagen volgeboekt was! Het hotel had zelfs de eer om de organisatoren van de FIA te ontvangen.

Het in december geopende hotel ibis Budget Brugge - Jabbeke haalt een bezettingsgraad van 85% in de maand juli!

2018-08-20

Wist je dat in ons pas geopende hotel in Jabbeke de bezetting 85% was over de maand juli?  Schitterend nieuws voor onze eigenaars. De brutowinst was in juli 73.000 euro*, omgerekende bruto winst per kamer (GOP) = 867 euro per kamer.

*Cijfers uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst.

Kamerrenovaties Radisson Blu Spa Balmoral zorgt voor hogere kamerprijzen

2018-08-10

Goed nieuws! Dankzij de kamerrenovaties in ons hotel in Spa is de gemiddelde kamerprijs in juli 2018 met 21 euro gestegen tegenover juli 2017. De kosten bleven gelijk, dat is 21 euro per nacht meer winst deze maand voor onze eigenaars.

 

Een weekje vakantie in Holiday Suites Hengelhoef voor de kinderen van het SOS Kinderdorpen project 'Het Simbahuis'

2018-07-18

De kinderen van Simbahuis, het SOS Kinderdorpen project waar Bricks and Leisure haar schouders onder zet, verbleven tijdens de zomervakantie een weekje in Holiday Suites Hengelhoef!
Ze genoten van vijf heerlijke dagen met veel zon, plezier en waterpret! 

Een geslaagde zomerbarbecue voor Bricks and Leisure klanten!

2018-07-09

Afgelopen donderdag organiseerde Bricks and Leisure een gezellige barbecue voor al haar klanten. Het doel: Op een informele en gezellige manier ervaringen delen onder de mede-investereerders, updates geven en vragen beantwoorden over de huidige projecten, en uiteraard genieten van een heerlijke barbecue!

Bedankt voor de massale opkomst! 

Uitstekend nieuws voor het Holiday Inn Express hotel in Parijs: Disney gaat 2 miljard investeren in Disneyland Parijs

2018-07-02

The Walt Disney Company gaat 2 miljard euro investeren in zijn pretpark bij Parijs. Met deze investering zet The Walt Disney Company nogmaals het geloof in het potentieel van de regio kracht bij. Ook voor onze mede-eigenaars van het nabijgelegen Holiday Inn Express hotel is dit uitstekende nieuws: een uitbreiding van het pretpark zorgt voor meer toeristen!

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.