Sluit menu

Luik het decor in nieuwe Hollywood film

2019-09-19

Dat Luik steeds vaker in trek is bij het internationale toeristische publiek, dat wisten we al. Maar nu blijkt ook de filmindustrie de vernieuwende troeven van de stad gevonden te hebben.

HLN zegt verder nog: Het is zonder twijfel één van de grootste trekpleisters van de stad. “We krijgen veel aanvragen van filmmakers die er willen komen draaien”, zo zegt Frédéric Fickers, manager van het station, in La Capitale. “We aanvaarden het merendeel daarvan, zo lang de dienstregeling niet in het gedrang komt. We hebben er zelfs een volledig spoor voor geprivatiseerd.”

(HLN) Lees het volledige artikel

 

U kan mee profiteren van deze stijgende belangstelling voor Luik!

Ons project Radisson Luik, in het centrum van de stad, bied de oplossing voor de toename aan expats, zakenmensen en ... zelfs filmsterren die de stad binnenstromen.

Bekijk Raddison Luik

 

Village Les Bois d'Ourthe: Ontdek de drone beelden!

2019-09-05

Village Les Bois d'Ourthe: Lancering fase II is recent van start gegaan en om dat te vieren, de bijhorende drone beelden van enkele van onze prachtige nieuwbouw chalets!

Op zoek naar een 2e verblijf in de Ardennen?
Ontdek ons project vlakbij Durbuy

WERF UPDATE: Ontdek de dronebeelden van het Mercure hotel in Han-Sur-Lesse!

2019-08-30

WERF UPDATE:

De werken aan het Mercure Château-de-la-Lesse hotel in Han-sur-Lesse vorderen snel!
Geniet mee van de dronebeelden!

Ook profiteren van de combinatie: eigen luxeverblijf in de Ardennen én een mooi rendement? Ontdek het project 

Let op: Laatste verkoopfase, weg = weg!

"Vorig jaar meer dan 3,1 miljard overnachtingen in de EU, 2,2% meer dan in 2017"

2019-08-28

Het toerisme in Europa zit stevig in de lift!

Sinds 2000 zijn het aantal overnachtingen in de EU bijna verdubbeld, en ook België doet het steeds beter. In 2018 boekte ons land een groei van maar liefst 5,4% tegenover het jaar ervoor?

Deze resultaten vertalen zich rechtsreeks in de bezettingsgraad van onze projecten waardoor we al uitkijken om deze positieve tendens door te trekken in de toekomst.

Bron: De Tijd 

Mee profiteren van deze explosieve groei? Ontdek onze projecten in het binnen- en het buitenland!

Bekijk ons aanbod

Fantastische maand juli voor het ibis Budget Brugge - Jabbeke!

2019-08-20

Wist je dat er in de maand juli 2031 kamers geboekt zijn in ons hotel ibis Budget Jabbeke-Brugge?
Dat was goed voor een bezettingsgraad van 82%!

Concreet betekent dit voor onze eigenaar een uitbetaling van 908 EUR, en dit enkel voor de maand juli!

Wil jij ook investeren in hotelvastgoed? Ontdek onze projecten!

Bricks and Leisure in Trends Magazine!

2019-08-09

Sportvedetten zoals Cristiano Ronaldo en Andre Agassi hebben al voor miljoenen euro's geïnvesteerd in de hotelsector. Toch hoef je over geen fortuin te beschikken om een graantje mee te pikken. "Vanaf 100.000 euro kun je al eigenaar worden van een hotelkamer. Investeerders mogen rekenen op een jaarlijks nettorendement van 2 tot 4 procent", zegt Sander Vermeulen, businessdeveloper bij Bricks & Leisure.

Lees het volledige artikel

Bron: Trends

Radisson Luik te lezen in La Meuse

2019-08-06

Hebt u het gelezen in de krant?

Ons project Radisson Luik, te lezen in La Meuse!
De stad verkeert in economische bloei en dat brengt heel wat zakenmensen en expats met zich mee. Daarom ontwikkelen we pal in het centrum Radisson Luik met 100 kamers en business flats.

(het artikel kan u hier lezen)

De werken zijn reeds begonnen en het project is al voor 70% uitverkocht!

Gelooft u net als onze investeerders ook in het potentieel van deze stad in bloei? Aarzel dan zeker niet en contacteer ons:

[email protected]
09 394 39 90

Onze hotels nu nog duurzamer

2019-07-31

Gisteren maakte InterContinenental Hotel Group (eigenaar van Holiday Inn Express en Crowne Plaza) bekend dat alle plastic flesjes met shampoo en douchezeep definitief zullen verdwijnen. Tegen begin 2021 zullen in alle 843.000 kamers wereldwijd de bekende plastic flesjes vervangen worden door hervulbare flesjes met een pompje.

Dat zijn jaarlijs 200 miljoen minder plastic flesjes!
Ook zal er voor 2020 volledig komaf gemaakt worden met plastic rietjes.

(bron: Het Nieuwsblad)

Duurzaam beleggen

In het Holdiay Inn Express hotel in Parijs werden al investeringen gemaakt met de nadruk op duurzaamheid. Zo komen er zonnepanelen, water besparende douchekoppen en zal het restaurant zo veel mogelijk lokaal geteelde en duurzame producten gebruiken. Ook verlichting en verwarming- en aircokosten zullen aanzienlijk gereduceerd worden dankzij extra milieubewuste inspanningen.

Ook investeren in duurzaam vastgoed?

Bricks and Leisure Klanten BBQ 2019

2019-07-01

Onze jaarlijkse klanten BBQ afgelopen donderdag was wederom een succes!

De weergoden waren ons goed gezind en het barbecue buffet was rijkelijk aangevuld. Klanten kregen de kans om ervaringen met andere investeerders te delen. Bovendien kregen ze een exclusieve toelichting “vastgoed 2020” gepresenteerd.

Nogmaals bedankt aan alle genodigden voor de enthousiaste opkomst en de gezellige babbel. Tot volgend jaar!

Hotelvastgoed een goede investering volgens De Tijd

2019-06-11

Weet u waarom De Tijd een investering in vastgoed aanraadt aan haar lezers?
"Een investering in hotelkamers is aantrekkelijk omdat het rendement beter is dan dat op obligaties of spaarboekjes. Bovendien is het een inflatiebestendige investering, aangezien de rendementen gedurende de hele periode jaarlijks geïndexeerd worden."

Ook in verband met fiscale optimalisatie doet u een goede zaak:
"De btw die op de aankoop van een hotelkamer wordt betaald, kan onder bepaalde voorwaarden volledig worden gerecupereerd. Ook voor de personenbelasting is investeren in een hotelkamer een interessante zaak."

Meer weten? Geef ons gerust een seintje via:

20 procent meer woonkredieten voor een tweede verblijf

2019-05-23

Marktleider BNP Paribas Fortis zag het aantal woonkredieten om een tweede verblijf te kopen vorig jaar met 20 procent stijgen! Door de lage rentevoeten, overwegen steeds meer Belgen de aankoop van vastgoed om zo een hoger rendement te behalen. Daarnaast kan ook de kapitaalaflossingen een fiscaal voordeel opleveren wat het vaak nog extra interessant maakt.

Lees het volledige artikel op De Tijd

De Belgische hotelsector bloeit!

2019-04-30

De Belgische #hotel sector bloeit! Met 41,6 miljoen overnachtingen was 2018 een recordjaar. Bovendien boekte de Brusselse hotelmarkt de hoogste bezettingsgraad ooit: 75%!

Ontdek de belangrijkste hoogtepunten van het Belgische hotelmarkt rapport in deze reportage van RTBF

 

Steeds grotere en vollere hotels in Brussel

2019-04-24

Het gaat goed met de hotelsector in België. Hoewel de hotels steeds groter worden, haalden ze in 2018 in Brussel een recordbezettingsgraad van 75 procent.

Het toerisme in België kreeg het hard te verduren na de aanslagen van 22 maart 2016. Vandaag staat de sector er opnieuw en wordt er fors in geïnvesteerd, blijkt uit een rapport van de vastgoedconsultant Cushman & Wakefield Belgium. Met 74,75 procent overschreed de bezettingsgraad in Brussel zelfs het record van 2015. Het volledige artikel kan u terugvinden op de website van De Tijd

Meeprofiteren van de successen van deze hotels? Ontdek ons investeringsaanbod

Belgen kopen meer vastgoed dan ooit

2019-04-23

Nog nooit werden in België zo veel vastgoedtransacties afgesloten als in het eerste kwartaal van dit jaar. 

In vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar nam het aantal transacties met 5,5 procent toe, blijkt uit cijfers van de notarisfederatie. In vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder werd 8 procent meer vastgoed verkocht.

Bron: De Tijd
 

Overweegt u ook om te investeren in vastgoed? Neem zeker een kijkje naar onze vastgoed opportuniteiten

Aantal hotelovernachtingen in België stijgt

2019-04-11

Het aantal overnachtingen in hotels is vorig jaar met zeven procent gestegen. Volgens de jongste cijfers van Statbel (FOD Economie) werden er 20,3 miljoen hotelovernachtingen geregistreerd. De groei is daarmee groter dan in 2017 (+5%). De hotels zijn goed voor een aandeel van 49% in alle toeristische overnachtingen. Daarna volgen de vakantiewoningen (16%), de vakantieparken (13%) en de jeugdherbergen (10%). 

In Vlaanderen werden 10,5 miljoen hotelvernachtingen geboekt, in Brussel 6,6 miljoen en in Wallonië 3,1 miljoen. De groei was groter in Brussel (+10%) dan in Vlaanderen (+7%) en in Wallonië (+1,4%)

Bron: Statbel

Meesurfen op het succes van de hotelsector? Ontdek onze hotelvastgoed projecten! 

Onze CEO geïnterviewd over hotelvastgoed

2019-03-18

In een interview met de nieuwswebsite www.madeinwest-vlaanderen.be vertelde onze CEO, Thomas Lecluse, andermaal hoe wij hotelvastgoed aanpakken: "We zorgen voor goed uitgeruste hotels met veel toeristische aantrekkingskracht", aldus Lecluse. 

Het volledige artikel lees je hier.

Uw spaarboekje brengt wellicht nog jaren niks op

2019-03-08

Slecht nieuws: ook de komende jaren zal de rente op uw spaarrekening hoogswaarschijnlijk niet worden opgetrokken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws, nadat de Europese Centrale Bank gisteren besliste om de basisrente van 0% tot zeker eind dit jaar te bevriezen.

Volgens ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte zal het niet bij dit ene uitstel blijven. "Mogelijk stijgt de opbrengst zelfs pas opnieuw in 2023”, zegt Vanden Houte. Nog even wachten dus, vooraleer die 271 miljard euro op de Belgische spaarboekjes begint op te brengen.

Maar waarom wachten? Bekijk onze vastgoedprojecten en zet een nu al een immense stap richting rendabele spaarcenten.

 

Hotelgroep Accor boekt recordwinst in 2018

2019-02-22

Het Franse AccorHotels, de grootste hotelgroep van Europa, boekte afgelopen jaar een recordwinst.

De exploitant van onder meer Mercure en Ibis liet weten dat haar brutowinst (EBITDA) in 2018 afklokte op een recordbedrag van 712 miljoen euro. Dat is een stijging van 8% in vergelijking met het jaar voordien. Dankzij enkele overnames steeg de omzet met 16,9%, tot 3,61 miljard euro.

Accor profiteerde van het sterke toerisme in Frankrijk dat, ondanks het anti-overheidsgeweld en de rellen op de Champs-Elysées die het land teisterden, verder toenam. Over heel Frankrijk groeide de ‘revenu per available room’ (RevPar), de opbrengsten per hotelkamer, gemiddeld 6,6%. Die in Parijs liefst 12,2%.

De Grotten van Han ontwaken!

2019-02-20

Het is zover! Op 23 februari trekt het domein van de Grotten van Han zijn seizoen 2019 op gang. Vanaf dan kunnen bezoekers opnieuw genieten van de grotten, het beste wildpark van België en de Ardense wonderen der natuur. 

Check hun website voor voordelige tickets en de laatste nieuwtjes: http://www.grotte-de-han.be/nl.

Hotelprijzen Frankrijk blijven stijgen

2019-02-12

De hotelprijzen in Frankrijk zijn in 2018 met 4,2% gestegen in vergelijking met het jaar voordien. Dat blijkt uit een analyse van hotelportaal HRS. Gemiddeld betaalt u 125 euro voor één nachtje in een Frans hotel. Parijs kroont zich tot duurste Franse regio. Daar kost een hotelovernachting gemiddeld 144 euro. Bron: hospitality-management.nl

Hier lees je het volledige artikel.

Graantje meepikken? Bekijk ons project nabij Disneyland Parijs of contacteer ons voor extra informatie.

Geslaagd seminarie over BTW-recuperatie

2019-02-08

Bricks and Leisure organiseerde gisteren een infossessie over de BTW-recuperatie bij de aankoop van een hotelkamer. Een leerrijke en gezellige avond.

Finance manager Sander Vermeulen gaf uitgebreid toelichting over hoe u als investerdeer in een hotelkamer optimaal kan profiteren van de fiscaal voordelige BTW-recuperatie. Daarna gaf Ann Bal, general manager van Hotel Mercure Blankenberge, een presentatie over de meerwaarde van een sterk hotelmerk, zoals Mercure. Achteraf werd ontspannen nagekaart bij een hapje en een drankje.

 

Luikse stadshotels drukbezet in 2018!

2019-01-31

De hotels in de Luikse binnenstad hebben een geslaagd 2018 achter de rug. Dat blijkt uit een rondvraag van Bricks & Leisure bij erkende hoteliers. 

Hoewel uit recente statistieken blijkt dat tijdens de afgelopen winterperiode de bezettingsgraad van alle accommodaties – hotels, campings, vakantiehuisjes, etc. - in de Luikse provincie daalde tot 64,9% (- 6%) in vergelijking met 2017, lijkt het in de stadshotels wel degelijk drukker te worden. Zo klokken het Ibis Liège Centre en Penta Hotel af op respectievelijk 81,3 en 82%. Het Crowne Plaza (79%) rondt de kaap van 80% net niet, maar het Ibis Budget Liège en Ramada Luik stranden dan weer rond 85%. Ook bij de andere helft van de bevraagde hoteluitbaters vielen positieve berichten op te vangen, al kozen zij ervoor om de exacte cijfers niet openbaar te maken. Wel lieten alle bevraagde hoteliers opmerken dat hun kamerprijzen per nacht het afgelopen jaar gestegen zijn.

Ook een graantje meepikken? Bekijk dan ons project Radisson Luik of contacteer ons voor bijkomende informatie.

Bricks & Leisure schenkt 5230 euro aan SOS Kinderdorpen!

2019-01-24

Bricks & Leisure overhandigde op haar jaarlijkse nieuwjaarsdrink een cheque ter waarde van 5230 euro aan SOS Kinderdorpen, de organisatie die een thuis geeft aan kinderen die er alleen voor staan. Dankzij onze klanten! Sinds 2017 zet Bricks & Leisure 100 euro opzij per tevreden klant om de projecten van SOS kinderdorpen te steunen.

Hier lees je het volledige artikel. 

Meer weten over SOS Kinderdorpen? https://www.bricksandleisure.be/nl/sos-kinderdorpen

Gezellige nieuwjaarsdrink met onze klanten!

2019-01-23

Bricks & Leisure en haar klanten klonken afgelopen zondagvoormiddag tijdens een gezellige drink op het nieuwe jaar. 

Manager Thomas Lecluse gaf een korte presentatie over de nabije toekomst, daarna werden alle aanwezigen getrakteerd op een pirmeur: we stelden ons gloednieuwe klantenportaal voor! Dat zal ergens in de komende weken officieel gelanceerd worden en zal zorgen voor een completere service. Helemaal in het teken van onze Bricks 4 Life- visie.

Maar bovenal maakten we van deze informele drink gebruik om eventuele vragen te beantwoorden en ervaringen te delen. 

Bedankt voor de opkomst en leuke babbels!

Fantastische kerstvakantie voor Waals toerisme

2019-01-18

Het Waals toerisme blikt tevreden terug op een drukke kerstvakantie. Dat schrijft De Standaard.

De cijfers van het Waals Toerismeobservatorium geven een bezettingsgraad van meer dan 65 procent aan in de hotels en andere slaapplaatsen in de periode van 22 december tot 3 januari. Dat is een stijging van 7 procent, ondanks het regenweer.

De provincie Luxemburg profiteerde van de beste bezettingsgraad (71,2 procent), de provincie Namen kende de grootste stijging van het aantal bezoekers voor attracties (+68%). Vooral te danken aan de enorme populariteit van de Grotten van Han.

Ook meeprofiteren van dé toeristische trekpleister van de Ardennen? Ontdek ons investeringsproject vlakbij de Grotten van Han.

Nooit zoveel toeristen als in 2018!

2019-01-07

Vlaanderen stevent naar alle waarschijnlijkheid af op een recordaantal toeristen en overnachtingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Nog niet alle cijfers zijn bekend, maar in de eerste negen maanden van 2018 mocht Vlaanderen 10,6 miljoen toeristen ontvangen, goed voor zo'n 20,68 miljoen geboekte overnachtingen. Dat zijn er 1,1 miljoen méér dan in dezelfde periode in 2017. Vooral bezoekers uit onze vier buurlanden vinden massaal de weg naar ons Noordzeelandje. 

Schitterend nieuws voor onze eigenaars!

Bricks & Leisure wenst u een schitterend 2019!

2019-01-03

Het hele Bricks & Leisure-team wenst u een fantastisch 2019 met een perfecte gezondheid, een waaier aan vervulde dromen en een mooi rendement op uw vastgoedinvestering! 

Maak er een geweldig jaar van!

Ibis Budget Brugge-Jabbeke beloond voor sterk jaar

2018-12-18

Jorn, onze manager van het Ibis Budget hotel in Brugge-Jabbeke, en zijn team werden vorige week in de bloemetjes gezet voor hun fantastisch startjaar. Het hotel opende pas in december 2017 zijn deuren, maar bezorgde onze eigenaars al een rendement van om en bij de €3.000. Sterk werk. Proficiat aan Jorn en zijn medewerkers!

Nederlandse hotelmarkt is booming

2018-12-12

Het toerisme in Nederland kende een fantastisch 2018. Volgens de verwachtingen zal het aantal logies-overnachtingen afklokken op 116,4 miljoen. Dat is ruim 4% procent meer dan vorig jaar, en ook de voorspellingen voor 2019 ogen uitstekend.

De abnormaal mooie zomer gaf de cijfers hoogstwaarschijnlijk nog een duwtje in de rug, maar het valt al enkele jaren op dat het Nederlandse toerisme in de lift zit. Zo telde Amsterdam in 2013 nog 567.000 hotelgasten, vijf jaar later oversteeg dat aantal het miljoen.

Aziatische markt

Nederland wordt alsmaar populairder bij haar buurlanden en bij Spanjaarden. In 2017 kwamen al zo’n 445.000 Spaanse toeristen naar Nederland, in 2018 zal dat aantal nog hoger oplopen. Ook het toerisme vanuit Azië en Amerika neemt al jaren toe. Sinds 2012 steeg het aantal Aziatische overnachtingen met 85 %, terwijl het aantal hotelgasten uit de VS met 12% toenam. Dat een reisje tussen Amerika en Europe heel wat toegankelijker is geworden, wakkerde die stijging verder aan.

Wat brengt 2019?

Ook voor het komende jaar worden positieve cijfers voorspeld. ABN-Amro verwacht een stijging van 3,9% procent en ziet ook de verdere toekomst rooskleurig in. De wereldbevolking en welvaart groeien, reizen wordt toegankelijker en ‘millennials’ blijken veel reislustiger dan vorige generaties. Zeker de Aziatische markt staat op ontploffen, want tegen 2025 zal het aantal Chinese en Indische middenklasse consumenten oplopen tot 900 miljoen. De kans is reëel dat zij de Europese toeristenmarkt binnenkort overspoelen.

 

Meeprofiteren van het bloeiende toerisme? Neem een kijkje op onze projecten en ontdek welke investering perfect bij u past.

Bron: www.insights.abnamro.nl

 

 

Bricks & Leisure naar LXRY – beurs in Amsterdam!

2018-12-05

Bricks & Leisure trekt naar de Masters of LXRY-beurs in Amsterdam. De volledige stand zal de typisch Parijse sfeer uitademen, want Bricks & Leisure stelt haar nieuwste investeringsproject voor: een hotel in Parijs dat iedereen de kans biedt om net als Cristiano Ronaldo en Robert De Niro te investeren in de sterkste vastgoedmarkt van de wereld. 

“Een uitgelezen kans om onze visie en onze mogelijkheden toe te lichten”, motiveert development manager Sander Vermeulen. “Hotelvastgoed is in Nederland minder bekend dan de klassieke vastgoedbelegging, maar biedt enorm veel voordelen. “Het is veilig, zorgeloos en verzekert een mooi rendement. Denk maar eens aan hoeveel geld je in hotels al hebt uitgegeven. Bricks and Leisure biedt een toegankelijke manier om er ook aan te verdienen.”

Het is de eerste keer dat Bricks and Leisure aanwezig is op de LXRY-beurs, maar de keuze om er dit jaar wél bij te zijn is weloverwogen. “Masters of LXRY is de meest prestigieuze premium lifestylebeurs van Nederland”, benadrukt Vermeulen. Wij bieden een premium investeringsmogelijkheid aan in de meest prestigieuze stad van Europa. Robert De Niro, Cristiano Ronaldo, en tal van andere sterren investeerden er al in hotels. Parijs staat nog altijd voor luxe, hotels, lekker eten en genieten. Allemaal zaken waar de LXRY-beurganger ook naar op zoek is. Bovendien specialiseren wij ons in hét lifestyleproduct bij uitstek: hotels. Je zou je eerder kunnen afvragen waarom we niét naar de LXRY-beurs zouden afzakken.”

Nieuwsgierig? Dan hebben we fantastisch nieuws! Voor maandag (10/12) zijn er nog enkele tickets beschikbaar. Stuur een mailtje naar [email protected], vermeld waarom je héél graag zou komen, wie je zou meenemen en wie weet krijg jij een duoticket voor Masters of LXRY!

Wie niet aanwezig kan zijn, kan altijd terecht op de website: www.hotelvastgoedparijs.com of kan contact opnemen via [email protected] of +32 9 394 39 90.

Geslaagd auditcomité ibis Budget Brugge-Jabbeke hotel

2018-11-27

Afgelopen zaterdag, 24 november, vond de tweejaarlijks vergadering met het auditcomité van het ibis Budget hotel in Jabbeke plaats. Samen met de 4 auditcomité leden, die tevens ook deel uit maken van de mede-eigenaars van het hotel, overliepen we de cijfers van de afgelopen half jaar. Als resultaat: tevreden eigenaars! Vanaf het eerste jaar na opening genieten al onze 80 eigenaars van een mooie winst. Alle huurders hebben betaald en niemand had te maken met leegstand.

‘Brave spaarder’ is in tien jaar 15% armer geworden

2018-11-19

Wie de voorbije jaren zijn spaargeld netjes op een spaarrekening heeft gezet en het niet heeft gespreid over beleggingen, heeft zijn centen fors in waarde zien dalen. In tien jaar tijd is de waarde ervan met ruim 15% gedaald, zo berekende het magazine ‘De Belegger’. “De meeste Belgen beseffen te weinig dat hun slapend geld elke dag minder waard wordt”, zegt onafhankelijk financieel analist Gert Bakelants. Bron: HLN.be (17/11/'18)

Vastgoed is historisch gezien de veiligste investering. Bekijk onze projecten en ontdek welke investering het meest geschikt is voor u.

Het bruist weer in Spa!

2018-11-14

Ooit trokken tsaren en markiezen naar het Belgische kuuroord Spa om er te genezen van kwalen. Aan die glorietijd kwam een einde en verval trad in. Nu, 150 jaar later, krijgen de badhuizen hun allure terug.
Het toerisme in Spa herleeft, en dat merken we ook in het Radisson Blu Balmoral Spa hotel! De afgelopen 3 jaar steeg de RevPar (Revenue per available room) van €62,69 in 2015 naar €73,83 in oktober 2018, wat zich vertaald in een stijging van maar liefst 17,8%. Fantastisch nieuws voor onze eigenaars. 

Lees het volledige artikel.

Buitenlandse toeristen vinden massaal de weg naar ons land: recordcijfers voor eerste helft 2018

2018-10-31

"2017 was een recordjaar voor de Vlaamse toeristische sector in ons land, maar 2018 zou dat record wel eens kunnen breken. In de eerste zes maanden van dit jaar waren er meer dan 14 miljoen overnachtingen, ruim één miljoen meer dan in dezelfde periode in 2017 (+8 procent). De groei komt vooral van de buitenlandse toeristen, en die komen zowel massaal uit onze buurlanden als uit Amerika of Azië. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers van de Vlaamse toeristische sector." Bron: VRT Nieuws

Uitstekend nieuws voor onze hoteleigenaars!

UPDATE: werkzaamheden Park Inn by Radisson hotel in Luik

2018-10-22

De werkzaamheden aan het Park Inn hotel in Luik zijn in volle gang. 
Momenteel wordt gewerkt aan de kelder. Begin januari 2019 zouden deze werken afgerond zijn, om aan het gedeelte boven de kelder te kunnen beginnen.

Benieuwd naar de investeringsmogelijkheden in het Park Inn by Radisson hotel in Luik? Bekijk nu het project
Wees er snel bij! Er zijn nog maar enkele kamers beschikbaar. 

ibis Styles Han-sur-Lesse wordt Mercure Han-sur-Lesse

2018-10-16

We zijn trots u aan te kondigen dat er vorige week een akkoord is gesloten met Accor Group waarbij het hotel Château de la Lesse in Han-sur-Lesse geëxploiteerd zal worden onder het merk Mercure en niet een ibis Styles hotel wordt. Dit wilt zeggen dat het ook een 4*sterren hotel zal worden.
Wij zijn van mening dat Accor/Mercure, naast de klassieke hoteluitbating, meer knowhow en ervaring heeft in het aantrekken van bedrijven en organiseren van events, wat de opbrengsten van het hotel en de eigenaars enkel ten goede kan komen.

Eerstesteenlegging ibis Styles Château-de-la-Lesse hotel in Han-sur-Lesse

2018-10-05

Op 1 oktober 2018 werd de symbolische eerststeenlegging van het ibis hotel in Han-sur-lesse bijgewoond door minister van Mobiliteit François Bellot (MR), Corine Mullens, waarnemend burgemeester van Rochefort (MR-IC), Brigitte Malou, CEO van de Grotten van Han en Thomas Lecluse, CEO van Bricks and Leisure. Het hotel telt 117 kamers waarvan 48 familiesuites en opent volgens de planning midden 2020 zijn deuren. Deze eerstesteenlegging werd ook opgepik in de pers: Lees het artikel

Investeren in dit ambiteuze project is nog steeds mogelijk: Ontdek het project 

Belgische hotelmarkt verrassend snel hersteld van de gevolgen van de aanslagen in 2016

2018-10-01

De Belgische hotelmarkt zit weer in de lift na de aanslagen in Brussel in 2016. Dit blijkt uit het jaarlijkse HOSTA rapport van adviesbureua Horwath HTL. De bezettingsgraad, die in 2017 sterk was gedaald, is weer terug op het niveau van voor de aanslagen. Ook de gemiddelde kamerprijzen laten weer een stijging zien. 

De bezettingsgraad van de hotels in België is gestegen van 66,1% in 2016 tot in 71,7% in 2017, zo blijkt uit de analyse van Horwath HTL. Vóór de aanslagen, in 2015, was de bezettingsgraad nog 72,8%. In 2018 stijgt de bezettingsgraad naar verwachting verder door naar 73,6%. (Bron: www.hospitality-management.nl)

Uit cijfers van 2017 blijkt dat hotelvastgoed één van de meest inflatiebestendige vastgoedbeleggingen is

2018-09-24

Per beschikbare kamer hebben hotelgasten gemiddeld 6,6% meer betaald in 2017 dan in 2016. Dat is het beste bewijs dat hotelvastgoed één van de meest inflatiebestendige vastgoedbeleggingen is.

Ter vergelijking: in seniorenvastgoed is de prijs bijna niet gestegen want de pensioenen zijn niet gestegen. In klassiek vastgoed is de stijging slechts 2% geweest want dit is wettelijk geregeld met de index.

Hotels maken in Nederland met €59 per kamer per dag hoogste winst ooit

2018-09-13

De Nederlandse hotels hebben nooit eerder zo’n topjaar gedraaid als in 2017. De omzetten, winsten, bezettingsgraden en de kamerprijzen blijven maar stijgen en pieken tegen historisch hoge niveaus aan. Dat blijkt uit het HOSTA 2018 rapport van adviesbureau Horwath HTL dat eerder deze week naar buiten kwam. Het winstpercentage steeg gemiddeld naar 40,5%. Omgerekend is dit €59 per hotelkamer per nacht. Uitstekend nieuws voor de hotelvastgoedmarkt! (Bron: Vastgoed Journaal) 

Radisson Blu Balmoral in Spa haalt een bezettingsgraad van 82% in de maand augustus

2018-09-04

Het Radisson Blu Balmoral hotel in Spa haalde een bezettingsgraad van 82% in de maand augustus!
De provincie Luik doet het traditioneel heel sterk in augustus dankzij de Formule 1, dat nu reeds verzekerd is tot in 2021.

Geslaagd Formule 1 weekend voor het Radisson Blu Balmoral hotel in Spa

2018-08-29

Het Formule 1 circus streek afgelopen weekend neer aan het circuit van Spa-Francorchamps. Naar jaarlijkse gewoonte is dit ook een druk weekend voor ons Radisson Blu Balmoral hotel in Spa, dat maar liefst 5 dagen volgeboekt was! Het hotel had zelfs de eer om de organisatoren van de FIA te ontvangen.

Het in december geopende hotel ibis Budget Brugge - Jabbeke haalt een bezettingsgraad van 85% in de maand juli!

2018-08-20

Wist je dat in ons pas geopende hotel in Jabbeke de bezetting 85% was over de maand juli?  Schitterend nieuws voor onze eigenaars. De brutowinst was in juli 73.000 euro*, omgerekende bruto winst per kamer (GOP) = 867 euro per kamer.

*Cijfers uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst.

Kamerrenovaties Radisson Blu Spa Balmoral zorgt voor hogere kamerprijzen

2018-08-10

Goed nieuws! Dankzij de kamerrenovaties in ons hotel in Spa is de gemiddelde kamerprijs in juli 2018 met 21 euro gestegen tegenover juli 2017. De kosten bleven gelijk, dat is 21 euro per nacht meer winst deze maand voor onze eigenaars.

 

Een weekje vakantie in Holiday Suites Hengelhoef voor de kinderen van het SOS Kinderdorpen project 'Het Simbahuis'

2018-07-18

De kinderen van Simbahuis, het SOS Kinderdorpen project waar Bricks and Leisure haar schouders onder zet, verbleven tijdens de zomervakantie een weekje in Holiday Suites Hengelhoef!
Ze genoten van vijf heerlijke dagen met veel zon, plezier en waterpret! 

Een geslaagde zomerbarbecue voor Bricks and Leisure klanten!

2018-07-09

Afgelopen donderdag organiseerde Bricks and Leisure een gezellige barbecue voor al haar klanten. Het doel: Op een informele en gezellige manier ervaringen delen onder de mede-investereerders, updates geven en vragen beantwoorden over de huidige projecten, en uiteraard genieten van een heerlijke barbecue!

Bedankt voor de massale opkomst! 

Uitstekend nieuws voor het Holiday Inn Express hotel in Parijs: Disney gaat 2 miljard investeren in Disneyland Parijs

2018-07-02

The Walt Disney Company gaat 2 miljard euro investeren in zijn pretpark bij Parijs. Met deze investering zet The Walt Disney Company nogmaals het geloof in het potentieel van de regio kracht bij. Ook voor onze mede-eigenaars van het nabijgelegen Holiday Inn Express hotel is dit uitstekende nieuws: een uitbreiding van het pretpark zorgt voor meer toeristen!

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.