Sluit menu

Als u nu denkt: “een business-wat?”, laat u dan niet afschrikken: het klinkt moeilijker dan het in werkelijkheid is. Businessflats zijn, zoals de naam al prijsgeeft, appartementen die specifiek bestemd zijn voor internationale zakenlui. Denk bijvoorbeeld aan de talloze expats die meerdere maanden of zelfs jaren in België wonen en werken. Te lang om op hotel te logeren, te kort om een eigen woning aan te schaffen. Oplossing: een kwaliteitsvolle businessflat. Een prima oplossing voor hen, een geweldige investering voor u.

1. Internationale arbeidsmarkt

Vorig jaar liepen er zo maar eventjes 220.000 expats in ons landje. In 2018 zal dat aantal vermoedelijk nog hoger oplopen. Steeds meer multinationals en internationale organisaties zoeken een voordelige en comfortabele verblijfplaats voor hun buitenlandse werknemers in België. Ook Luik profiteert van die globaliserende arbeidsmarkt. Zo zal het Chinese Alibaba er een nieuw distributiecentrum bouwen ter waarde van 75 miljoen euro. Hoewel de e-commercegigant zich niet wil vastpinnen op cijfers, zou die logistieke hub naar verluidt zo’n 3.000 jobs creëren. En daar eindigt het goede nieuws niet: de vernieuwde focus op kennisindustrie zal in de nabije toekomst nog meer internationale ondernemingen naar de Waalse centrumstad lokken.

2. Enorm groeipotentieel

In vergelijking met de klassieke vastgoedmarkt staat de businessflat-markt nog in z’n kinderschoentjes. Het geniet minder bekendheid bij het grote publiek en is allerminst verzadigd, waardoor het over zeer brede groeimarge beschikt. Er zit nog rek op. Onder impuls van de internationale arbeidsmarkt en stijgende vraag zal deze markt de komende jaren hoogstwaarschijnlijk verder uitbreiden.

3. Hoge huurprijzen

Als investeerder in businessflats geniet u over het algemeen van een vermogend, hoger opgeleid huurderpubliek dat bereid is om een flink wat neer te tellen voor het geleverde comfort. Bovendien kan u het beheer in handen geven van een gespecialiseerde vastgoedfirma, die een betere dienstverlening met onder andere klusjesdiensten garandeert. Vele multinationals tasten voor deze extra service zonder problemen dieper in hun zak.

4. Toplocaties

Aangezien de horden zakenlui die in ons land neerstrijken geen zin hebben om net als u in de file te staan of uren op een perron rond te lummelen, palmt het gros van de businessflats een toplocatie in. Pal in het centrum of in het economische brandpunt van een bepaalde regio, de rol die Luik steeds nadrukkelijker vervult in Wallonië. Aangedreven door eenboomendebusiness, de machtige Maas en haar luchthaven zal Luik zich de volgende jaren vermoedelijk ontpoppen tot dé Waalse premiumlocatie. Een extra boost voor de huurprijzen en een prima remedie tegen leegstand. Want hoe beter de ligging, hoe hoger de vraag. 

5. Zekerheid zonder zorgen

De internationale arbeidsmarkt, kapitaalkrachtige huurders en een perfecte ligging: in tegenstelling tot aandelen verzekeren businessflats u wél van inkomsten. Die u overigens zonder kopzorgen binnenrijft. Dankzij professionele vastgoedbedrijven die op zoek gaan naar huurders, afrekenen met wanbetalers en de administratieve rompslomp in handen nemen, kan u op beide oren slapen. Leuke opbrengsten, zonder veel inspanningen.

Meeprofiteren? Bekijk dan zeker ons businessflat-project in het centrum van Luik of contacteer ons vrijblijvend voor extra info.

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.