Sluit menu

Nog steeds interesse voor beleggen in vastgoed

Vlamingen willen uit hun kot komen, zoveel is duidelijk.

97% van de bevraagden kijkt ernaar uit om opnieuw naar de kust of de Ardennen te trekken. 25% zou er zelfs alles voor over hebben om naar de Kust of de Ardennen te kunnen gaan. Voor mensen die een tweede verblijf in deze regio's hebben, gaf de overheid onlangs een groen licht. Maar voor zij die geen tweede verblijf hebben, wordt het nog even afwachten wanneer je precies kan gaan. Snel investeren is dus de boodschap. 

 

 

En ondanks de coronacrisis blijft de vraag naar vastgoed op deze toeristische trekpleisters stabiel.

De afgelopen twee weken, nadat de enquête werd afgenomen, nam de verkoop van appartementen aan de kust zelfs toe. Dat heeft natuurlijk alles te doen met het feit dat tweedeverblijvers opnieuw naar hun tweede verblijf mogen. 

Lees meer: waarop moet je letten als je een tweede verblijf aankoopt? 

 

Opvallend: 41,35% van de bevraagden bleef actief op zoek naar vastgoed tijdens de lockdown. Het is dus niet alleen een recent gegeven. 

 

41,3 procent zocht sinds de lockdown al naar een goede vastgoed investering en de meesten zijn vooral op zoek naar een tweede verblijf voor eigen gebruik.

 

 

De zekerheid van een baksteen... naar welke vastgoedinvestering is de Vlaming op zoek? 

49,77% van de bevraagden geeft aan op zoek te zijn naar een tweede verblijf, enkel en alleen voor eigen gebruik. Een kwart zoekt een tweede verblijf dat ze doorheen het jaar ook kunnen doorverhuren. Ook investeringen in hotelvastgoed deden het goed bij de correspondenten.

Het is niet onlogisch dat de Vlaming in deze onzekere tijden nog steeds op zoek gaat naar de zekerheid van een baksteen.

Zeer begrijpelijk dus dat 50% van de mensen nog steeds aangeeft actief op zoek te zijn naar een tweede verblijf om zelf van te genieten.

 

De favorieten van de Kust en de Ardennen

In de ondervraging werd ook gepolst in welke regio de Vlaming dan het liefste zou willen verblijven als hij niet meer ‘in zijn kot’ zou moeten blijven. 40% van de ondervraagden kiest dit jaar namelijk voor een vakantie in eigen land als de coronamaatregelen opgehoffen worden. 

Aan de kust steekt Oostende er met kop en schouders bovenuit, gevolgd door Blankenberge en Knokke. In de Ardennen is Durbuy de grote winnaar, gevolgd door Han-sur-Lesse en Malmedy. Luik en Zeebrugge blijken minder populair wanneer we het hebben over een tweede verblijf. 

 

Oostende, Nieuwpoort, Durbuy, Malmedy en Han-sur-Lesse blijven de locaties waar men voornamelijk op zoek is naar een goede belegging in vastgoed.

 

De virtuele rondleiding scoort

Misschien wel ons favoriete cijfer! 73,33% gaf aan dat ze tijdens de coronarisis al de kans gekregen hadden om via een virtuele rondleiding een appartement te mogen ontdekken. Ook proeven van het digitale? Bij Bricks & Leisure kan je digitaal investeren in vastgoed.

Maak hier een vrijblijvende afspraak: https://www.bricksandleisure.be/nl/maak-een-digitale-afspraak

 

  •  
Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.