Sluit menu

Waarom hotelvastgoed?

“Waarom wij investeren in vastgoed? De prijs van vastgoed gaat sinds jaren enkel omhoog. Bovendien heb je iets vast, wat wil zeggen dat je er kan naar kijken en het kan gebruiken.

De keuze voor hotelvastgoed was evident. We besloten dat we nog wouden investeren maar we wouden er geen werk aan hebben. Zaken zoals zoeken voor huurders, herstellingswerken, niet betalers,… daar hebben wij geen tijd meer voor. Die zorgen heb je met hotelvastgoed niet. Eigenlijk kan je het vergelijken met het geld dat op je spaarboekje staat. Maar had je spaarboekje nog 3% opgeleverd hadden we nooit gedacht om te investeren.


Rendement

We keken met verbazing naar het resultaat/rendement van het eerste jaar, gezien dat al redelijk goed was.  Onze verwachtingen waren dan ook al voor een stuk ingelost.


Communicatie

Wat ons heel tevreden stemt is dat we geregeld communicatie ontvangen van Bricks and Leisure. We zijn steeds op de hoogte wat er gaande is met het hotel en onze investering. Ik hoop dat het in de toekomst zo verder blijft.


Vooruitzichten

Vandaag de dag vind ik het nog steeds een goede belegging. Als ik er een getal op moet plakken na één jaar, dan denk ik dat we toch bij een 2% zullen geraken. Maar natuurlijk is het eerste jaar een opstartjaar, dus we hopen dat dit nog verbetert in de toekomst.
 

Inflatiebestendig hotelvastgoed (video onder het artikel)

“Je moet altijd rekening houden dat er een inflatie is. Als je spaarboek 2% opbrengt verlies je. Dit komt omdat de inflatie op dit moment 2,3% is.

Bij het hotel heb je waarschijnlijk ook 2 à 3%, maar de waarde van het vastgoed gaat telkens omhoog.  Misschien niet meer zoals dit in het verleden het geval was, maar er komt ieder jaar toch iets bij.

Al je dus verkoopt heb je nog altijd een goede waarde gekregen, mits het in dezelfde staat blijft zoals we het nu kennen.”

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.