Sluit menu

Hotelvastgoed in Jabbeke

Renaat Vermeulen investeerde recent in het ibis Budget Brugge – Jabbeke. Op 24 november 2018, een klein jaar na de opening van het hotel, kregen we de kans hem naar zijn mening te vragen over zijn investering. Naast de positieve zaken vroegen we hem ook naar waar het hotel nog progressiemarge heeft, met het uiteindelijke doel om nog meer op winst voor de investeerders te realiseren.

"Wat er nog beter kan in het hotel? Er zijn een aantal kleine puntjes waar nog aan gewerkt moet worden” Steekt Renaat van wal. “Zo is er de bewegwijzering naar het hotel die zeker nog moet verbeteren. Daarnaast zijn er nog enkele praktische en legale bezwaren waarvan ik zeg: daar moet nog aan gewerkt worden.”

“Anderzijds, bij de inzage in de cijfers was ik persoonlijk en met mij een aantal andere mensen wel aangenaam verrast over het snelle succes van het hotel” gaat Renaat verder: “De bezettingsgraad voor een hotel dat eigenlijk net geopend is, vonden we toch al zeer goed. De vooruitzichten die ons toen gegeven werden oogden ook heel positief.” Naast deze eerste veelbelovende cijfers stemt de transparantie die het hotel aan haar investeerders toont hem ook tevreden. “Er was gedetailleerde informatie die we konden krijgen van het management” gaat hij verder. “Bovendien hebben we een heel bekwame hotelmanager met heel wat ervaring in de branche aan boord.” besluit Renaat.
 

Auditcomité (video onder het artikel)

Naast mede-investeerder in het ibis Budget Brugge Jabbeke hotel is Renaat ook lid van het auditcomité van het ibis Budget Brugge Jabbeke hotel. Hij licht het Auditcomité toe:

“Er zijn twee organen in een structuur waarbij mede-eigenaarschap bestaat: Een Raad van Mede-eigenaars en een Auditcomité. Dit zijn twee organen die wettelijk verplicht zijn.

De Raad van Mede-eigenaars houdt zich bezig met zaken die betrekking hebben tot het gebouw zelf. Dit gaat van de staat van de liften tot de functionaliteiten in de kamers. Het Auditcomité kijkt naar de exploitatierekening. Tijdens een vergadering van het Auditcomité krijgen de leden inzage in de cijfers van de afgelopen periode én wordt er vooruit gekeken naar de komende periode.

Een concreet voorbeeld van hoe het Auditcomité een bijdrage aan het hotel kon leveren? We hadden onze bedenkingen over het ontbijt. Dit lieten we weten aan het management van Bricks and Leisure en zij hebben dit in acht genomen. Daarna hebben we dan ook geconstateerd dat de kwaliteit van het ontbijt effectief verbeterd was, mits een kleine meerprijs.

De reden waarom ik lid ben geworden van het Auditcomité? Ik ben enrom nieuwsgierig van aard en ik weet graag hoe er omgesprongen wordt met de investering die ik en met mij ook alle mede-eigenaars van het hotel gedaan hebben."

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief
  • We behandelen uw gegevens net zoals ons vastgoed. Met de grootste zorg.